Talvikaan ei ole vielä kunnolla alkanut niin mä jo oottelen kevättä ja kesää. Puutarhasuunnitelmat käy kuumina ja joka päivä mieleen juolahtaa uusia ideoita toteutettavaksi. Netti on pullollaan kauppoja joista saa mitä eksoottisimpia siemeniä tilattua ja onhan sitä itsekin muutamasta putiikista tullut tilattua jotakin. Nyt vielä kun sais siemenet käsiinsä niin pikku hiljaa voi alkaa esikasvattamaan niitä kasveja mitkä vaatii pitkän kasvuajan.

Viime vuonna en oikeen kunnolla ehtinyt perehtymään kasvimaan istutuksiin ja sinne lähinnä lätkittiin sitä sun tätä kasvamaan.Eli ei oikeen mitään kun viimeisillään olin raskaana ja kumartuminen ei tahtonut onnistua millään.:D Nyt olen pitkin syksyä jo ostellut siemeniä ja tehnyt paperille suunnitelmia miten kaiken saisi kasvimaalle  mahtumaan. Onneksi tilaa on runsaasti,mutta miten saada ne järkevästi.Ajatuksena olisi oma potager henkinen ryytimaa, josta olen ahkerasti koittanut löytää tietoa netin ihmeellisestä maailmasta. Kaikki löytämäni sivut vaan tuntuvat olevan ulkomailla ja itseäni kiinnostaisi suomalaisten potagerit. Siinäkin lähinnä se, että mitä kaikkea ihmiset kasvattavat ja ovatko saaneet jotain eksoottisiakin kasveja itämään.

Vielä olisi toiveena kesällä saada kukko ja kanoja ilahduttamaan meitä kananmunilla, joten niillekin pitäisi miettiä navetasta paikka. Toiseena haaveena olisi joko lampaita tai vuohia.En ole ehtinyt perehtyä, että kummat olisi helpompia.